Rymdmusik på cd

by Keivan Kechmiri dec 12, 2006, 15:55

Det är häftigt stort att vår förste svensk (Christer Fuglesang) är i rymden. Att glida omkring i 28.000 km/h, precis glida för det gör man ju i omloppsbanan, inga motorer.

Det är häftigt stort att vår förste svensk (Christer Fuglesang) är i rymden.
Att glida omkring i 28.000 km/h, precis glida för det gör man ju i omloppsbanan, inga motorer. Det är tur att det inte blåser däruppe...Fuglesang som ska ut på rymdstationen ISS..oj vilket tvärdrag i rymddräkten det skulle bli, men nu är det ju vindstilla. Däremot kan det komma gammalt skrot förbi i en omloppsbana. Man blir kvar på samma ställe eller fortsätter rakt fram i all evighet om man har fart. Om man är nära en planet, t ex Jorden, och hoppar av en satellit så blir man själv en egen satellit som snurra runt Jorden.
Ja jag har så många frågor i detta rymdäventyr och läst och lyssnat, därför kan jag här återberätta lite. (skulle kunna fylla en hel blogg med frågor om rymden...och en blogg är lite som universum... tar ju aldrig slut, märker jag kan skriva hur mycket som helst, det är bara att scrolla ner sidan..).

Jag fick en idé när jag hörde NASA spela "here comes the sun - The Beatles" när man väckte astronauterna första morgonen. Varje morgon spelar NASA en av astronauternas favoritlåtar, idag tisdag det blir ett par låtar. Man tar även den första låten som spelades på månen 1968 "I Got You (I Feel Good)- James Brown", blandar med "I am an astronaut-Ricky Wilde" och nuvarnade astronauters låtar.
En platta med hm..rymd i. "Rymdfest del I"
Jag vill ha en samlings cd med dessa låtar på!

Kan "bonde söker fru" få en egen platta så är det ju givet att den musik som spelas för astronauterna ska bevaras i "Best in space" eller liknande. Har idag mejlat till våra största skivbolag och föreslagit detta, får se ifall någon nappar..förlåt "dockar" denna samlings cd.

Houston, wii häve än ajdii!

Vid spakarna
Benny Carlsson /Musikkoordinator