2007 mår vi bra av musik!

by Keivan Kechmiri jan 3, 2007, 20:56

Knappt har julskinkan lagt sig innan man bryter sitt nyårslöfte…För min del så avger jag inga löften och kan därmed fortsätta lika lugnt som förra året.

Knappt har julskinkan lagt sig innan man bryter sitt nyårslöfte…För min del så avger jag inga löften och kan därmed fortsätta lika lugnt som förra året. Jag utbrister faktiskt varje år ”detta år ska bli mitt bästa”, utan att veta varför, men hoppet överger oss aldrig.

Att träna och banta verkar vara den viktigaste sysselsättning vi människor har, tyvärr. Träffade en f.d. vän som kämpade hela 2006 med att komma i form. Hans fru lämnade honom och han blev arbetslös. Han fick ingen tid över till sin fru eller den sociala biten. Han mådde inte bra av det och det visade sig på jobbet som inte orkade med honom. Idag mår han sämre än när han bestämde sig för att må bättre.

Musik har däremot fått honom att må bättre. Han blir jätteglad när jag frågar om vi ska gå ner till den lokala musikbaren…(tror att det är för musiken..?) Musik har i alla tider fått människor att må bra.

Musik kan också få en att känna sig ledsen och ensam, men stopp, aldrig ensam eller ledsen, för lyssnar vi på musik när man känner sig ledsen blir man oftast gladare och lyssnar man för att man är ensam blir man oftast den starke som klarar allt. Musiken får oss i olika sinnesstämningar. Därför är det fel att tro att endast snabb musik är perfekt för en party kväll!

En ballad kan få ett helt sällskap, insjunkna av medlidande som stärker hela sällskapet för att sedan svänga med armarna till en snabb låt och känna att allt är perfekt. Vår biologiska rytmen är en kurva och ska gå upp och ned som trafikmärket för ”vägarbete” .Det måste finnas nyanser i allt annars överhettas vi.

När jag tittar igenom vilka artister som ska släppa plattor under 2007 slår jag ingen kullerbytta precis men jag vet av 30 års erfarenhet att det kommer att komma oförglömliga hits eller låtar som skapar personliga minnen för resten av livet även detta år. Det gör det alltid. Är jag inte nöjd med dom 5 nya klassikerna som kommer så lyssnar jag på äldre låtar, för som sagt, varje år kommer det alltid ett gäng låtar man bara älskar. Sen att låtarna är från 1972 eller 2001 spelar ingen roll. Sammantaget blir det ett bra gäng låtar som man kan spela när vi släpper loss på party hemma, i bilen eller ute på diskoteken och folk blir extas. Jag har den förmånen att jobba som dj och 2006 var ett år där just låtar från förlorade tider gick bäst.

Personligen hoppas jag att Michael Jackson och Whitney Houston gör comeback men även att nya artister slår till. 2007 kommer att innebära en hel del stora förändringar i tillgängligheten och hur vi konsumerar musik. Redan nu konsumerar vi musik på ett nytt sätt och under 2007 kommer vi antingen att gå tillbaka till vinylen eller…….

Musik ska byggas av glädje

Benny Carlsson
Musikkoordinator & dj