En dag på jobbet

by Keivan Kechmiri feb 8, 2007, 01:08

I mitt jobb som musikkoordinator, dvs. jag lyssnar igenom vilka låtar som ska passa i vilken av våra många kanaler så stöter jag på triviala men ack så viktiga sammanband.

I mitt jobb som musikkoordinator, dvs. jag lyssnar igenom vilka låtar som ska passa  i vilken av våra många kanaler så stöter jag på triviala men ack så viktiga sammanband.

Låt mig förklara: Paul McCartney gör en ny låt, ja då bör inte The Beatles sticka upp med nästa låt i kanalen. Därför gör man en ”artist group separation”. Låt oss säga två timmar.

Det betyder att The Beatles spelas kl 11:00 och då får Paul McCartney spelas kl 13:00, vilket ger en jämn fördelning och alla låtar där Paul är med spelas osv.

När Per Gessle, Roxette, Gyllene Tider, Son OF A Plumber släpper skivor, blir jag inte som andra först jätteglad, jo jag blir överlycklig men i samma stund olycklig, för nu måste jag separera Per Gessle från ja Roxette, Gyllene Tider, Son OF A Plumber ...

Tror inte vi har en enda artist som har varit med i så många olika konstellationer någonsin som just P. Gessle! Sen att han lånade namnet till Roxette från en DR Feelgood låt med samma namn är hur smart som helst. Jag brukar ta The Beatles som ett exempel när det blir som krångligast, men Gessle slår fan detta med råge, The Beatles har; Paul, Lennon, Harrison, MEN det är ju bara olika gruppmedlemmar inte samma människa som lyckats göra så många hits!

Nu beundrar jag Gessle, han är ett av vår tids största pop geni! Men håll dig till samma namn för böveln, skojar men menar det rent tekniskt för mitt musikläggande, Per!

Det finns många fler triviala händelser som får mig att ja le lite smått.

Värre är det när det kommer en cover version av en låt….ja vi ska köra originalet och ibland även den nya versionen…hm ja här får man också trixa, för att inte tala om när någon artist försöker låta som Michael Jackson(nu kommer han med ett album senare i år), ja då får jag dela dessa åt, vilket kräver mycket arbete. För tänk om du hör en artist först, därefter Michel Jackson och då tycker du, va fan spelar dom två Jackson låtar på raken. Vad klantiga dom är på MusicPartner tänker du då…men så blir det inte nu, för jag håller koll på dom…

Robbie Williams var sångare i Take That för 100 år sedan. Men när Robbie gjorde solo karriär så separerade jag Take That från Robbie, men nu skiter jag i det för Robbie lär inte återvända till Take That och dom få Take That låtar man hör Robbie Williams sjunga, förvisso riktiga monsterhits är så få från den tiden, så jag leker att Robbie har vuxit upp och numera inte alls låter som i Take That…vilket säkert Robbie själv också tycker..

Ni som bara tror jag sitter o diggar musik hela dagarna….

Fy vad man har huvudbry på jobbet, tror inte ens en direktör har samma problematik att ta ställning till…

Puh en dag på jobbet

När vi två blir en!

Benny