Mix MegaPols Jesse Wallin överraskar

by Keivan Kechmiri jul 13, 2008, 11:03

aj aj aj har bränt flinten.....gör det varje år och nu ser den värre ut än en gris bak och svider mer än vanligt.

aj aj aj har bränt flinten.....gör det varje år och nu ser den värre ut än en gris bak och svider mer än vanligt. Jag har glömt min sjörövarsjal så jag tar en öl istället i skuggan och kan berätta att ...I går var det VIP middag för Victoria tennisen. Tidigare på dagen fick jag reda på att en god vän, dj och radiokollega från 70-80-talet, Jesse Wallin ska vara dj kvällens fest i VIP tältet utanför STRAND.
Har däremot inte träffat Jesse Wallin (Mix Megapol) på ett tiotal år..eller är det tjugo år???, eller var det senast när vi var DJs för 30år??..hm.. men när jag går längs huvudgatan i Borgholm ser jag något som liknar Jesse och visst man känner igen alla gubbarna, men jag var tvungen att fråga. Jesse som tidigare var Radio City och Mix Megapols bästa dj har tagit över Skärgårdsradion i Stockholm tillsammans med Martin Loogna och kör endast lördagar på Mix Megapol numera.

Men på sin härligt klingande skånska...som han inte har i radion (redan på 70-talet gick Jesse till en talpedagog, en dj skulle inte prata skånska..) så kramar vi om varandra och jag säger det ska bli kul att få uppleva en schlagerkväll med Jesse som dj ikväll.
-Schlagerkväll!!! säger Jesse förskräckt, det visste jag inte, jag har med mig mina gamla partyplattor bara, men jag får gå och köpa lite schlager då..sen skrattade han som han alltid gjort och gör i radion numera. Jesse är av den gamla skolan och självklart klarade han och Sven Hallberg av kvällen i god Jesse manér. Det är kul att höra en dj babbla på, vilket är ovanligt nuförtiden. Jesse var förövrigt den första som hade egna trummor med sig som dj (syndrums) små plastbitar som gav det där "boing" ljudet du vet som finns i många discolåtar. (Lyssna på Ring my Bell-Anita Ward så förstår du..) och han var den enda jag vet vars vinylplattor i sommarvärmen hade smällt i bagageluckan när han kom till Silverdalen i Älmhult en ..ja het sommarkväll i början av 80-talet. Kul att träffa gamla kollegor och dom flesta av oss är kvar i samma bransch fast vi utvecklar sättet att få ut musik till folket.
Vi skulle åkt hem idag men beslutar oss i sista stund att stanna kvar i Borgholm, det är ju happy hour på Strand hela söndagskvällen...fast öl sugen är jag inte efter två veckor ute i sommarsverige, men det tror jag blir senare ikväll, så det är dumt att chansa och åka hem...

Med lite erfarenhet går allt som en dans!

Benny Carlsson
Dj &
Musikkoordinator
MusicPartner