Mamma Mia ABBA!!

by Keivan Kechmiri jul 29, 2008, 21:41

Snart är det lika många allsångsstunder som maskrosor i en gräsmatta. I varannan park runt om i Sverige är det Allsång, så även i Växjö.

Snart är det lika många allsångsstunder som maskrosor i en gräsmatta. I varannan park runt om i Sverige är det Allsång, så även i Växjö.
I går var det avslutning och Rongedal var där men även Anne-lie Ryde som "spontant" var i publiken eftersom hon hälsade på släkten utanför Växjö. Hon sjöng så regnmolnet flög iväg (segla på ett moln från 1978) och en överfull Linnépark jublade. Rongedal öste på som vanligt, dom är proffs och har hittat rätt låtar från senaste plattan, dom sitter som ett fästingbett. I allsångsparken sjunger en hel del med men på biografen är det tyst!

Jag har aldrig i mitt numera, 46 åriga liv aldrig varit på bio i juli månad. Det var Mamma mia som alla skulle se, vilket jag också gjorde med förtjusning, Vilken härlig musikal man lyckats göra film på. Att se och höra James Bond sjunga ABBAs låtar var, ja lite konstigt, men Meryl Streep och Stellan Skarsgård och alla andra var en skön upplevelse. I slutet av filmen kör man lite extra ABBA låtar och jag var på väg att börja sjunga och klappa händerna, men nu är jag helsvensk och sånt gör vi inte, trots att känslorna trycker på. Så det var knäpptyst i publiken fast jag egentligen ville sjunga och klappa med jag gjorde som alla andra.....höll det för mig själv, trots att vi avgudar ABBAs musik och dom är ett av världens populäraste band alla kategorier och över alla gränser.

Jag tyckte ABBA var häftiga redan på 70-talet, men att lyssna på ABBA under deras storhetstid, det gjorde man inte, det var ingen seriös grupp...
Idag lyssnar alla som tyckte så då inte bara på ABBA utan även andra av dagens grupper som kan tänkas bli större efter man slutat. Vilken grupp eller artist tror du kommer att besegra ABBA fenomenet?

Ja det återstår att se men det blir ingen som vunnit Idol, tro mig! Nu är jobbet som musikkoordinator på MusicPartner i fullgång sedan en vecka och nu blir allt som vanligt igen...hoppas jag inte!

Benny Carlsson
Idoldyrkare &
Musikkoordinator

Foto: CC/Wikipedia