Thorleifs kan jämnföras med ABBA

by Keivan Kechmiri okt 1, 2008, 11:51

Du tror nog jag fått spel, men jag påstår att Thorleifs kan jämföras med ABBA! När ABBA hade sin storhetstid skämdes många att man lyssnade på ABBA ....

Du tror nog jag fått spel, men jag påstår att Thorleifs kan jämföras med ABBA!
När ABBA hade sin storhetstid skämdes många att man lyssnade på ABBA, det var ett, i mångas ögon glättigt, ja nästan dansbandsaktigt. ABBA har blivit större nu än när man hade karriär. Thorleifs inledde sin karriär samtidigt som ABBA och har fortfarande en enorm karriär! Dom stora dansbanden som finns kvar har en personlig prägel som tillhör det svenska folkhemmet som Ingvar Kamprad möblerade och ja dansbanden satt musik till.

Att ingen sätter upp en musikal om dansband?

Såhär säger Thorleif själv om nya albumet:
– Jag är nog benägen att säga att det här är bästa vi någonsin har gjort på skiva, konstaterar Thorleif ”Tolle” Torstensson själv.
Det känns jättebra och vi är jättenöjda med resultatet!

Tycker ni ska var jättenöjda och Thorleifs låtskrivare träffade jag en Onsdagsnatt på grillen Oxtorget i Växjö, då skrev dom låtarna och bjöd mig på en countrysteak, den ska jag bjuda, inte bara låtskrivarna på utan även hela Thorleifs på när ni snart säljer guld.

Bör förtytdligas att jag älskar soul och house musik med rätt gung i, texterna fångar mig mindre sällan och buggar gör jag bara när jag är på kanelen men helst aldrig.

Benny Carlsson
Musikkoordinator, MusicPartner

Foto: CC/Wikipedia