Årets låt 2008 utsedd på Grammisgalan

by Keivan Kechmiri jan 8, 2009, 07:34

I går var det dags för artisternas årliga firmafest. Man kallar den även Grammisgalan! Artister som gjort något bra året innan kan om man har tur få en grammis. Årets låt 2008 blev EMD ”Jennie, Let me Love You”.

Dom nominerade är......

I går var det dags för artisternas årliga firmafest. Man kallar den även Grammisgalan!
Artister som gjort något bra året innan kan om man har tur få en grammis. Årets låt 2008 blev EMD ”Jennie, Let me Love You”.
Hyfsat val men varför var inte Sanne Nielsen ”Empty Room” Charlotte Perrelli ”Hero” eller BWO ”Bells Of Freedom” nominerade?

Jag undrar hur urvalet går till, känns ibland som man plockar fram artister som inte fått något pris innan, för jämlikhetens skull. Att Håkan Hellström blev årets artist istället för Lars Winnerbäck är en gåta. Robyn fick bästa live priset, men så var hon ju förband åt Madonna förra året, vilket är en bedrift. Kleerup som skördat framgångar med Robyn och skrivit en hel del fick tre grammisar, vilket han förtjänade (Årets kompositör, Producent och Årets nykomling). Takida som haft två hits i år fick nöja sig med att spela på galan, stackare! Per Gessle som gick raka vägen till första platsen (”Silly Really”), var inte ens nominerad för det var för sent på året…

God fortsättning!

Benny Carlsson