Der Eiermann

by Keivan Kechmiri apr 7, 2009, 14:49

Då var det påsk igen. Precis som julafton, med samma mat men påskägg istället för julklappar och drickan heter påsk must. Ja så är det lite varmare...

Der Eiermann                                                                

Då var det påsk igen. Precis som julafton, med samma mat men påskägg istället för julklappar och drickan heter påskmust. Ja så är det lite varmare... Hörde precis att vi även konsumerar mer mat till Påsk än till Jul!

Det som skiljer våra olika årstider och högtider åt är att påsken inte har någon speciell påskmusik. Har du tänkt på det? Jul, sommar, student, bröllop, vinter och vår har sin men inte påsk. Der Eirmann med Klas & Klaus är en tysk påskfavorit, men annars hittar jag ingen med påsktema. Märkligt.

Finns någon låt med texten Eastern eller gul i men närmare än så kommer vi inte. Ska absolut inte tjura för det är nu vårhitsen börjar blomma. Säkert har vi fullt upp med dessa hits och bryr oss inte om speciella påsklåtar, tack o lov säger då jag. Som jag alltid brukar säga, när solen skiner så blir den mesta musiken bra om inte bättre. Med lite vårspring i kroppen blir musik som en härlig injektion.

Årets överraskning i påskägget är att Annika Östberg släpps efter 28 års fängelse i USA och får komma hem till Sverige. Enligt Kalifornisk lag dömdes hon som medskyldig till ett mord hennes pojkvän gjorde 1981. Släpp henne fri när hon kommer hem. Hon har nog lyssnat på en del musik som hållit henne stark under denna tiden. Skulle vilja veta vilka låtar bara. Musik påverkar oss!

Musik förknippas med härliga stunder, eller hur Barry White? (Tyvärr dog Barry för 6 år sedan, men hans röst är kvar för evigt)

Önskar dig en eggstra fin påskhelg!

Benny Carlsson
Musikkoordinator