Tomas Ledin 500 dagar om året - fick mig att fundera

by Keivan Kechmiri maj 7, 2009, 12:41

För ett par år sedan kändes det som om Tomas Ledin körde turnéer 500 dagar om året. Han var överallt. Det stämmer.

För ett par år sedan kändes det som om Tomas Ledin körde turnéer 500 dagar om året. Han var överallt. Det stämmer.

Ledin har under sin karriär gjort 1618 konserter!!! som setts av 2 300 000 personer. Det måste vara svenskt rekord? 22 av dessa har varit sommar- turnéer, 19 klubbturnéer och 1 var en inomhus konsertturné och i sommar är det dags igen.

Inför årets sommarturné släpper Tomas Ledin ett nytt album den 10 juni ” 500 dagar om året”. Jaha tänker du, men han har ju gjort en jäkla massa låtar oxå. Det stämmer de med:

Kommande albumet är Ledins 26:e album!!! Vem fan har släppt så många album, inte många.

Samtliga album har legat på försäljningslistans topp 20, av dessa har 7 legat på första plats.

Vem trodde att Ledin gick runt visslande och slappade i mjukisbyxor? Förvisso skrev han ”sommaren är kort” på, håll i dig, på 10 minuter.

Att man kan lära sig bli artist och skriva sina egna låtar är skitsnack, det finns med från blöjstadiet, som en guds gåva. Per Gessle är lika jävlig han, för att inte snacka om Björn & Benny, Max Martin m.fl. Det ska bara rinna ur dig. Topplistorna ska suga åt sig dina låtar, precis som man slurpar på en god sommardrink med sugrör.

Redan när jag fick första finnen kände jag att den musik jag tycker om ska minsann folk få chans att lyssna på också, så jag blev Dj, radiopratare och startade två radiostationer. I dag koordinerar jag ett tiotal musikkanaler och bestämmer vilken musik som ska passa in. Hjälper olika kedjor att skapa den rätta känslan med musik. En del öppnar skivbutik, en del skivbolag och andra snor låtar på nätet, men då är man mer en tjuv och därmed har man hittat sitt kall inom det kriminella.

Tänk efter du har också ett kall, något du kan fan så mycket bättre än någon annan. Tänk även på att alla inte kan vara artister, vem skulle då köpa plattorna?

Benny Carlsson