Simple Minds världspremiär på lördag i Växjö!

by Keivan Kechmiri maj 29, 2009, 13:57

Under denna helg är det Rock festival i Växjö. Många bra höjdarband, kolla gärna på www.vaxjorockfestival.se

Under denna helg är det Rock festival i Växjö. Många bra höjdarband, kolla gärna på www.vaxjorockfestival.se

Själv hjälpte jag HAIF, en fotbollsförening grabben är med i Växjö. Vi reste ett Cirkus tält, så nu kan man ta med det i sin cv. Det var lite annorlunda till skillnad från att resa ett partytält. Se det gärna, det går inte att undvika det tältet om du kommer till festivalen.

Det häftigaste blir nog Simple Minds, som är i Växjö nu och repar inför sin världsturnepremiär som blir just på Växjö Rockfestival!! I morgon Lördag öser dom på. Don't you forget about me...oj oj.

Ikväll blir det Caroline Af Ugglas, Soundtrack Of Our Lives, Mikael Rickfors & Spencer davies group (60's), dock utan Steve Winwood men Spencer själv är med.

I morgon Lördag, en hel del bra lokala band men även Pugh Rogefeldt, Mats Ronander och Simple Minds för att nämna några.

Det blir rena woodstock festivalen, tänk va musik kan påverka!

Tycker det är ett lysande initiativ av dom tre Växjöbor som ordnar detta med mestadels egna pengar och får ta smällen ifall... Trögtänkt kommun som ordnar en egen fest, Vårstad samtidigt med Miss Li och Perrelli, men varför ska man samarbeta? Innan hade kommunen slogan "Expansiva Växjö" men har nu bytt till den mer skämtsamma "Europas grönaste stad".

En gång i tiden var Växjö ett mecka för artister och bra konserter, men inte längre. Kanske är detta en nystart? Hoppas det, för musik får vi inte vara utan och i nerladdningstider så behöver artisterna ut och röra på sig för brödfödan. Du behöver musik för att pigga upp vårkänslorna. Här gäller det att samarbeta.

Musik förenar och påverkar oss!

Trevlig helg

Benny Carlsson
Musikkoordinator, MusicPartner