Michael Jackson är död

by Keivan Kechmiri jun 25, 2009, 23:36

En hel värld är i sorg idag. En av dom största legenderna inom musik har somnat in. Vi är många som växte upp med hans musik och lärde oss stegen på dansgolvet. Detta är lika stort som när Elvis lämnade oss ...

En hel värld är i sorg idag. En av dom största legenderna inom musik har somnat in. Vi är många som växte upp med hans musik och lärde oss stegen på dansgolvet. Detta är lika stort som när Elvis lämnade oss. Nu har vi inte många kvar som var med och skapade vår musikhistoria. Madonna, Paul McCartney och Rolling Stones...för att nämna några av dom få.

I natt fick jag det tragiska beskedet att Michael Jackson är död. Jag fick det av min son som precis läst om det. Sent i går kväll kom beskedet via Los Angeles Times att Michael Jackson drabbats av hjärtstillestånd i sitt hem i Los Angeles. Hans liv gick inte att rädda, Michael Jackson avled vid midnatt svensk tid på ett sjukhus i Los Angeles 25 Juni 2009.

Michael Jackson, född 29 augusti 1958 var en av sju syskon och började sin karriär Jackson 5 redan som 5 åring (1963)- 1978 valde han att bli soloartist och slog igenom stort redan 1979 med albumet "Off the Wall" och låten "Don't stop til you get enough". Michael Jackson spelade in världens mest sålda album genom tiderna "Thriller"(1982).

Hans musikvideos är unika och banade vägen för hur det ser ut än idag. Det gäller även musiken. Michael Jackson skapade musikhistoria och påverkat en hel värld med
sin musik. 2001 släpptes den sista singeln "You rock my world". En avskeds turné var inbokad i London den här sommaren, den skulle starta om två veckor. Michael Jackson skulle säga tack och adjö, nu får vi istället ta farväl av dig Michael!

Vi ska göra allt för att hedra Michael Jacksons minne här på MusicPartner. Redan inatt sätter vi ihop en kanal med endast Michael Jacksons låtar. I våra övriga kanaler kommer vi att spela en del extra Michael Jackson också.

Saknar dig, jag växte ju upp med dig och vi är många discjockeys världen över som ställt in ljudet för den perfekta basen med "Billie Jean" Jag glömmer aldrig när jag i London 1979, hörde Michael Jackson första gången som soloartist när discjockeyn spelade "Don't stop til you get enough"

Tack Michael Jackson, en av mina få idoler genom min radio och dj karriär, you rock my world and i remember the time Mr moonwalk! The king of pop har nu tystnat för gott, men hans musik kommer för alltid att leva kvar.

Michael Jackson blev 50 år.

Benny Carlsson
Musikkoordinator, MusicPartner