De är nominerade till årets VMA´s

by Keivan Kechmiri aug 9, 2010, 14:13

Nu har nomineringarna för årets MTV VMA's släppts. Inte helt oväntat leder videogeniet Lady Gaga med flest nomineringar ....

Nu har nomineringarna för årets MTV VMA's släppts. Inte helt oväntat leder videogeniet Lady Gaga med flest nomineringar. Gaga har hela 13 nomineringar! Vilket är nytt rekord! Det är tack vare videorna till "Bad Romance" och "Telephone" som gett henne flertalet nomineringar i kategorier som tex "Video Of The Year", "Best Collaboration", Best Dance Video, "Best Pop Video", och "Best Female Video".

Gaga har på många sätt tagit musikvideorna till en helt ny nivå med sina extravaganta kreationer och påkostade videos som sannerligen sticker ut ur mängden. Hon är en ikon som inspirerat många andra stora artister och skapat flera Lada Gaga wannabees. Hon kommer säkerligen gå hem från galan med några WMA-pokaler till sin samling.

Eminem är en av de andra artister som även han fick flera nomineringar. 8 nomineringar blev det för den kontroversiella rapparen. Han är bl.a. nominerad i kategorierna "Best Male Video" och "Video Of The Year" för videon "Not Afraid".

B.O.B är helt ny i VMA-sammanhang, men han lyckades ändå skrapa ihop så mycket som 5 nomineringar för sin låt "Airplane" och "Forever" där han samarbetade med den otroligt talangfulle Drake.

Övriga nominerade inkluderar bl.a. Jay-Z och Alicia Keys, Swizz Beats, Kid Cudi, MGMT och Ratatat, Justin Bieber och Ludacris samt Florence & The Machine.

MTV WMA´s går av stapeln söndagen den 12 september.

Källa och för mer info: mtv.se. och mtv.com

Caroline Franzén, MusicPartner