Westlife är tillbaks!

by Keivan Kechmiri okt 13, 2010, 16:51

Pojkbandet Westlife är tillbaka med ett efterlängtat album! Den 12 november släpper de sitt elfte studioalbum. Albumet är inspelat i Los Angeles tillsammans med producenten John Shanks .....

Pojkbandet Westlife är tillbaka med ett efterlängtat album! Den 12 november släpper de sitt elfte studioalbum. Albumet är inspelat i Los Angeles tillsammans med producenten John Shanks som bland annat jobbat med stjärnor som t.ex. Bon Jovi, Kelly Clarkson och Natasha Bedingfield. Första singeln från albumet heter ”Safe” och har alldeles nyligen släppts till radio.

Westlife är en av Storbritanniens bäst säljande grupper genom tiderna. De har sålt över 43 miljoner album och de har lyckats med konststycket att få samtliga av deras sju första singlar att gå direkt in som etta i England vilket skrev in dem i Guiness rekordbok! Bara i Sverige har Westlifes album sålt närmare 700 000 exemplar och de innehar fortfarande publikrekordet på Globen i Stockholm.

Förra året medverkade Westlife i semifinalen av Idol där de framträde ett hitmedley och låten "What About Now". Bland Westlifes störta hits återfinns låtar som bl.a. ”My Love”, ”Uptown Girl”, ”Flying Without Wings”, ”Against All Odds”, ”If I Let You Go”, “Fool Again”, “Queen Of My Heart”, “When You’re Looking Like That”, “Unbreakable”, “Mandy” och “I Lay My Love On You”. Värt att notera är att samtliga har sålt Platina eller Guld i Sverige!

Källa: sonymusic.se

Caroline Franzén, MusicPartner