Två vinnare och en bortgång

by Keivan Kechmiri feb 13, 2012, 09:41

Den gångna helgen är till ända. Det blev en händelserik sådan i musikens värld. Whitney Houston, avled som så många andra musiker på ett hotell. Whitney, släppte sitt självbetitlade debutalbum 1985.

Den gångna helgen är till ända. Det blev en händelserik sådan i musikens värld. Whitney Houston, avled som så många andra musiker på ett hotell. Whitney, släppte sitt självbetitlade debutalbum 1985. Albumet innehåller en rad stora hits som bland annat Saving All My Love For you, How Will I Know och Greatest Love of All. Två år senare kom hennes andra album, Whitney, ett album som slog rekord i nästa alla länder. Vi väljer att minnas henne från den positiva sidan, med hennes sköna och makalösa röst som kännetecken. Whitney hedrades under nattens Grammis gala. Istället för ett pampigt öppningsnummer, kom kvällens program ledare Ll Cool J in i svart kostym och hedrade henne med en bön.

Helgen innehöll även några vinnare. Främst tänker vi då på Ulrik Munther och David Lindgren som tog sig direkt från Göteborg till finalen i Globen. Ulrik, Sveriges svar på Justin Bieber? var först ut av dom två att ta sig vidare. David, för många en okänd artist, dansade sig likt en annan Justin, till Globen. Till andra chansen tog sig Timotej och Top Cats. Nästa deltävling på lördag går av stapeln i Leksand innehåller artister som Andreas Johnson, Molly Sandén och Björn Ranelid.