Mando Diao – På strövtåg i MusicPartners hembygd…

by Keivan Kechmiri sep 10, 2012, 20:24

I Karlstad där vi på MusicPartner har vårt högkvarter finns en och annan musikskatt. Bygdens poet Gustaf Fröding har nu tolkats av Mando Diao. Mando Diao släpper nu sitt första album någonsin på svenska och deras tolkning av Gustaf Frödings Strövtåg i hembygden

I Karlstad där vi på MusicPartner har vårt högkvarter finns en och annan musikskatt. Bygdens poet Gustaf Fröding har nu tolkats av Mando Diao. Mando Diao släpper nu sitt första album någonsin på svenska och deras tolkning av Gustaf Frödings Strövtåg i hembygden. Nya låten ”På strövtåg i hembygden” kommer att vara nutidens bästa tolkning av denna historiska man. Alla kommer att älska dikten från 1896! Den kommer att plöjas ner som en fåra i folksjälen.Mando Diao uppstod 2002 en natt när man satt och diskuterade Beatles. Två av Gustaf Noréns bröder, Victor och Carl Norén, spelar i Borlängebandet Sugarplum Fairy, ett annat bra band som vi har anledning att återkomma till framöver.

Sångaren Gustav Norén sammanfattar nya albumet så enkelt;
-Det gamla Mando Diao. Det finns inget "Mando Diaosound". Vi utvecklas hela tiden, och musiken utvecklas med oss. Ingen skiva har låtit likadant som den förra, och det är samma sak denna gången. Vi letar alltid efter nya dimensioner och med denna plattan når vi ännu en ny dimension. Säger Gustaf Norén.

Charlie Carlsson/Musikdesigner

Foto: Press/WarnerMusic