Dagens musik tittar bakåt

by Keivan Kechmiri jun 14, 2013, 15:19

Många av 70 och 80-talets musikinfluenser sprider sig som ett sommarregn återigen. Detta är roligt och utvecklande av det vi trodde tagit slut. Musik tar aldrig slut, den är som en klocka och den blir som bekant 12, många gånger om.

Många av 70 och 80-talets musikinfluenser sprider sig som ett sommarregn återigen. Detta är roligt och utvecklande av det vi trodde tagit slut. Musik tar aldrig slut, den är som en klocka och den blir som bekant 12, många gånger om. Mycket av dagens musik speglar sig i 80-talets old school style med beat eller synth. Det blandas även friskt mellan genres, så det kan vara svårt att veta om det är dance eller dance/latin/Reggae men det svänger oerhört bra.
Reggae kommer tillbaka sommaren 2013. Debutanten Samia gör en av sommarens bättre reggae i låten "En kärleksförklaring". Lyssna även in Tyska Seeed som gungar Västindien i Wonderful Life.

Mer av old school musik dyker upp. Pet Shop Boys är härligt syntiga med nya Axis och ja listan kan göras lååång.

Vem trodde för två år sedan att en Dj skulle toppa topplistan?
Tempot på musiken börjar nu generellt att gå ner något. Från 128 Bpm till omkring 117 Bpm.

Intensiteten i musiken är däremot fortfarande hög och drivkraften från dagens artister och DJs är stor. Dj ser till att blanda in det som var bra, så det låter helt nyskapande, vilket det blir.Artisterna utvecklas med konkurrensen och jobbar mot samma mål; Att musik skapar en känsla!

Benny Carlsson
Musikdesigner
MusicPartner