Catfight - Dj duo med klös i

by Keivan Kechmiri sep 30, 2014, 12:19

Catfight är Sveriges senaste och hetaste Dj duo och deras senaste singel ”Earthbound” ligger etta på Itunes. Jennifer Love och Denise Lopez från Stockholm är producenter och artister som fyller dansgolven med sin egna och andras musik i en Dj show som får klubben att vibrera i extas.

Catfight är Sveriges senaste och hetaste Dj duo och deras senaste singel ”Earthbound” ligger etta på Itunes. Jennifer Love och Denise Lopez från Stockholm är producenter och artister som fyller dansgolven med sin egna och andras musik i en Dj show som får klubben att vibrera i extas.

Denise Lopez slog igenom som artist på 90-talet och hennes singel ”Party” gav henne en internationell karriär. Denise turnerade även världen över med b.la. Culture Beat och Pras Michel (Fugees) och varit förband till Michael Jackson och tävlade i Melodifestivalen 2003. Hon har jobbat med våra största producenter som Max Martin, Anders Bagge och Andreas Carlsson. Denise Lopez är en av de första kvinnliga Djs i Stockholm. Jennifer Love, heter egentligen också Lopez men valde Love för att inte förväxlas med sin namne, artisten Jennifer Lopez. Jennifer har varit programledare på The Voice och Dj över hela världen på de största klubbarna som Pacha i Barcelona, Hells Kitchen, Café Opera, Spy bar för att nämna några få. Jennifer släppte sin egen singel ”I wanna fly” i våras. Inom kort blir det en Tysklandsturné för Catfight där de är officiell öppningsakt på turnén Turn it up med bland andra världsnamn som Dj Steve Aoki.

Jag fick nyligen en pratstund med Catfight:
- (DL) Jag är bokningsansvarig för den stora dj turnén Turn it up som turnerar över hela världen med några av de största Dj namnen. När jag var i Tel-Aviv för premiären av Turn it up fick jag förfrågan att bli öppningsakt under fortsatta turnéer, vilket jag ville och då föddes idén att ta med mig Jennifer i nya Dj duon Catfight. Jag har turnerat som soloartist i 20 år och ville ha lite sällskap (skratt). Namnet Catfight poppade bara upp i huvudet.

Ni har samma efternamn. Är ni syskon?
- (DL)Nej man kan nog tro det men vi är varken släkt eller syskon utan vi råkar bara ha samma efternamn. Jennifer kommer från Spanien och jag kommer från Mexico. 

 Varför blir man Dj?
- (JL) Jag har alltid älskat klubbmusik och började med att hänga runt med Djs och blev inspirerad att själv utöva yrket. Axwell (Swedish House Mafia) gav mig största inspirationen. Det är över 15 år sedan och då fanns det knappt några tjejer i branschen. Ute i världen är Dj som producerar egen musik väldigt stort och i Sverige har det tagit längre tid att bli erkänd. Swedish House Mafia fick kämpa väldigt länge och slog först i utlandet.

Varför blev du Denise Lopez Dj som är artist?
- (DL) För 15 år sedan ville jag utveckla mig musikmässigt. Vid sidan av min artistkarriär erbjöd sig min bror Sebastian” Zeb” Lopez som är erkänt duktig Dj att lära mig Dj yrket. Många av våra stora Djs idag har stor respekt för honom, exempelvis Sebastian Ingrosso som jag sett sen liten bebis (skratt). Hans pappa Vito Ingrosso var min danslärare. Genom åren har jag även jobbat som soloartist men nu är det full fokus på Catfight. Nu sjunger jag till låtarna när Catfight kör sitt Dj set så nu har jag båda världarna. Det är en stor skillnad mellan att vara traditionell Dj och Dj som artist och producent med egen producerad musik.

Nu när Swedish House Mafia är upplösta kanske Sebastian Ingrosso vill spela med er?
- (Skratt) Man vet aldrig men dom är så duktiga i sina solokarriärer och har fullt upp.

Vad krävs av en hit?
-(DL) En bra låt är en bra låt men det gäller att marknadsföra den rätt och ligga rätt i tiden. Det gäller att ha en långsiktig plan och jobba häcken av sig. Vi har redan nu nyinspelade låtar som vi bara väntar på att släppa loss. Vi har inget skivbolag bakom oss och jag har inte haft det sedan 90-talet utan vi gör allt själva, så blir det också exakt som vi själva vill.

Vilket är viktigast, texten eller ett beat?
- (DL) Jag är ju låtskrivare så texten är viktig och jag måste kunna stå för den men även ett rätt beat är viktigt, så 50/50 skulle jag säga.

Tar ni emot önskemål när ni spelar?
- (JL)Vi är ingen jukebox utan Djs (skratt) Vi kör ett set, lite som vilken grupp som helst och har vår låtlista som innehåller tung klubbmusik. Visst kan vi köra önskemål med en speciell remix och från andra Djs men vi ställer oss aldrig och kör schlager eller hårdrock. Vi bokas för att vi är duktiga på och för att spela house och tung klubbmusik och mixar alltid live och Denise sjunger till. Det är ett hantverk och många använder sig av nutidens teknik med automatiska finesser att mixa övergångar mellan låtarna, men vi gör det för hand. Det gäller först och främst att spela rätt musik för att få igång klubben ordentligt. Vi har våra scenkläder men vi är inte fisförnäma utan jag slänger gärna av mig dom högklackade och står barfota i Dj båset.

Charlie Carlsson/Musikdesigner

Foto: Press/WarnerMusic