Allt eller inget i Grammisgalan

by Keivan Kechmiri feb 2, 2015, 16:29

Den 25:e Februari är det dags för årets Grammisgala. Som vanligt skapar denna rubriker i tidningarna och alla journalister försöker att förutspå resultatet.

Den 25:e Februari är det dags för årets Grammisgala. Som vanligt skapar denna rubriker i tidningarna och alla journalister försöker att förutspå resultatet. Det som jag reagerar över är att det verkar vara allt eller inget som gäller i Grammisgalan. Varje år är några artister nominerade i ett stort antal kategorier och en av dem tar ofta hem de flesta av priserna. Man får alltid läsa om en artist som blivit Grammisgalans kung eller drottning. Genom åren är det ganska många artister som vunnit 4 priser vid samma gala. Antingen släpps det för lite skivor i Sverige eller så är en del skivbolag bättre på att lobba för sina artister än andra.


I år är det Lorentz tur att vara stortippad. Han är nominerad till Årets Artist, Årets Album, Årets Kompositör, Årets Textförfattare och Årets Hip-Hop/Soul.

Även om han troligen får ganska många av dessa priser skulle jag personligen tycka att något har blivit lite galet om inte Tove Lo eller Håkan Hellström tar hem priset som Årets Artist eller om inte Max Martin skulle ta hem priserna för Årets Kompositör och Årets Producent.

Håkan är störst i Sverige och Tove Lo har slagit sig fram utomlands med superfart. En snabb titt på Max Martin's meritlista bara för 2014 borde räcka för att inse att han inte spelar i samma liga som någon av de nominerade varken som kompositör eller producent och han har legat på den nivån i mer än 15 år nu.