Schlagermusiken återtar terräng

by Keivan Kechmiri feb 16, 2015, 00:00

I lördags gick den andra deltävlingen av stapeln. Av någon anledning har man i många fall bortsett från den musikaliska kvalitén när man (Läs Christer Björkman) valt ut deltagare till programmet. Jag tycker att det är bra om deltagarna kan sjunga när de är med i ett musikunderhållningsprogram.

I lördags gick den andra deltävlingen av stapeln. Av någon anledning har man i många fall bortsett från den musikaliska kvalitén när man (Läs Christer Björkman) valt ut deltagare till programmet. Jag tycker att det är bra om deltagarna kan sjunga när de är med i ett musikunderhållningsprogram. Det som överraskat i år är att många av de traditionella artisterna har lyckats ta sig direkt till final medan dokusåpadeltagare och plojnummer får ta omvägen till Andra Chansen.
 
I år har redan både Jessica Andersson och Magnus Carlsson tagit sig direkt till final, vilket ger ett hopp om förändring i den svenska "Melodifestivalen". Det är ganska många år sedan den svenska Melodifestivalen upphörde med att vara en musiktävling och istället blev ett underhållningsprogram med kända artister. Namnet är dock detsamma, vilket får oss att tro att det är låtarna som tävlar. Nu är det artisternas popularitet som tävlar istället och den som skapar mest skandaler i sociala medier och kvällstidningar kommer långt när röstningen sätter igång. Jämför tidningarnas sensationsartiklar med placeringarna i nästa deltävling så kommer ni att få ett gott skratt.
 
Att SVT råkat förväxla manuset för programledarna med manuset till Bolibompa är dock något man får räkna med även nästa helg.