Måns Zelmerlöw och Zara Larsson är årets vinnare

by Keivan Kechmiri aug 13, 2015, 13:52

Årets upplaga av Rockbjörnen är avgjord. Måns Zelmerlöw och Zara Larsson tog hem priserna för bästa manlige respektive kvinnliga liveartist.

Årets upplaga av Rockbjörnen är avgjord. Måns Zelmerlöw och Zara Larsson tog hem priserna för bästa manlige respektive kvinnliga liveartist. Just detta pris är kanske inte så märkvärdigt i sig eftersom Rockbjörnen arrangeras av tidningen Aftonbladet och det är tidningens nätläsare som röstar fram sina favoriter. Just dessa läsare verkar vara lite smalspåriga eftersom de tydligen bara kan namnen på ett fåtal artister som de röstar på år efter år. Håkan Hellström har vunnit detta pris 6 gånger, Lars Winnerbäck har vunnit det 5 gånger. I år var det första gången för Måns medan Zara tog hem priset för 3:e gången.

Det som jag tycker är kul med att Måns och Zara fick en Rockbjörn är att de båda har haft ett fantastiskt år bakom sig. Måns festivallåt Heroes har i nuläget drygt 54 miljoner uppspelningar på Spotify och Zara's debut Uncover har 58 miljoner uppspelningar. Zara's har dessutom låtarna Lush Life och Carry You Home som båda har drygt 20 miljoner uppspelningar. Båda artisterna har ett fullbokat spelschema och lockar stora publiker var de än uppträder.

På Lördag uppträder Zara Larsson på festivalen The Island i Karlstad. Samtliga biljetter är slutsålda och man räknar med ca 10000 besökare. Sommarvärmen har äntligen kommit och Karlstad kommer att visa upp sig från sin bästa sida.

Foto: CC/Wikipedia/Ailura/Justin Higuchi