En Soulig vårvecka

by Robert Sahlberg apr 4, 2017, 11:03

När jag lyssnar bland de större låtsläppen den senaste veckan märks en tydlig Soultrend. Det tycker jag som musiknörd är väldigt glädjande. För bra musik och bra sånginsatser kan vi inte få för mycket av...

Soulmusiken hade sitt ursprung i USA tillbaka på 1950-talet och är än idag en av de mest populära musikgenrer över hela världen. Soulmusik är ett ganska brett begrepp och för mig känneteckas den främst genom det sköna svänget och kraften i sången. 

Allt fler kan idag skapa proffsiga elektroniska produktioner. Och det blir allt mer sällsynt att man hör något som verkligen sticker ut från mängden. Är det kanske därför som stora DJs/producenter som David Guetta, Tiesto och Calvin Harris börjat flirta med R'n'B och Soulmusik?

Att sjunga soul bra kräver en riktigt, riktigt bra sångare eller sångerska. Och det rätta svänget går inte att skapa utan gedigen känsla och förståelse för musik.

När jag lyssnar bland de större låtsläppen den senaste veckan märks en tydlig Soultrend. Det tycker jag som musiknörd är väldigt glädjande. För bra musik och bra sånginsatser kan vi inte få för mycket av. Hoppas på en fortsatt Soulig vår!

Veckans tre

Bjuder som vanligt på några riktigt bra låtar från musikflödet nedan. Du hör dem i våra kanaler samt i min favoritlista på Spotify (som du hittar längst ner i blogginlägget).

Hitvarning: Calvin Harris - Heatstroke (Feat. Young Thug, Pharrell Williams & Ariana Grande)



Veckans i särklass tyngsta lineup levererar en riktigt skönt soulig och svängig låt som passar perfekt i många av våra kanaler. Var beredd på att höra denna låt långt in på varma sommarnätter!

"Heatstroke" spelas i följande kanaler:
After Work Classics, Dance Channel, Dance Tempo, Hit Music And 90s, Early Party Modern, Happy Atmosphere, SoulBeat And House, Vocal Soul And Blues, Varumärkesanpassade kanaler (LARGE Enterprise)

Tidlöst sound: Michael Kiwanuka - Cold Little Heart



Cold Little Heart är introlåten till HBOs nya succéserie ”Big Little Lies” (med bl.a. Alexander Skarsgård, och Nicole Kidman). En härlig soullåt med den rätta tidlösa känslan. Njut!

"Cold Little Heart" spelas i följande kanaler:
Soul, SoulBeat And House, Happy Atmosphere, Vocal Soul And Blues, Trendy Music, Varumärkesanpassade kanaler (LARGE Enterprise)

 

Soulrock: Welshly Arms - Legendary



Det amerikanska 5-manna bandet från Cleveland (Ohio) är aktuella med sin nya singel Legendary! Med en förkärlek för Blues, Soul och Rock & Roll har Welshly Arms hittat ett fräscht sound som representerar deras rötter och med referenser såsom Jimi Hendrix, The Temptations, Otis Redding och Howlin Wolf. 

"Legendary" spelas i följande kanaler:
Soul, SoulBeat And House, Vocal Soul And Blues, Trendy Music, Varumärkesanpassade kanaler (LARGE Enterprise)

 

Souliga musikhälsningar!

Robert Sahlberg
Head Of Music Curation

-----
Vill du bli kund hos oss?
Ring 054-29 39 40 eller maila epost@musicpartner.se så hjälper vi dig med ett musikpaket som passar din verksamhet, och gör både personal och kunder glada.

Läs mer om hur rätt musik ökar din lönsamhet!
-----

Lyssna och följ min favoritlista på Spotify

This part of the page will be loaded later. 

Foto: MusicPartner