Musik är en positiv kraft i tuffa tider

by Robert Sahlberg mar 30, 2020, 20:37

Vi lever i värld som på kort tid vänts upp och ner på många sätt. Vi oroar oss för nära och kära, våra jobb och företag. I kristider är det kanske viktigare än någonsin att hitta de där positiva krafterna som får oss att se bortom rädslan och tro på en ljusare framtid. Musik är en sådan, nästan magisk, kraft!

Vi lever i värld som på kort tid vänts upp och ner på många sätt. Vi oroar oss för nära och kära, våra jobb och företag. I kristider är det kanske viktigare än någonsin att hitta de där positiva krafterna som får oss att se bortom rädslan och tro på en ljusare framtid.

Musik är en sådan, nästan magisk, kraft som kan få oss att få oss att glömma tid och rum, göra oss glada eller tagga till och väcka kämparlusten till liv. Rätt låt vid rätt tidpunkt kan träffa rakt i hjärta och texten, rytmen och melodin kan utgöra en riktig kraftkälla som hjälper dig att hålla modet uppe.

Mycket av dagens musik har utvecklats ur de musiktraditioner som slavar från afrikanska länder tog med sig till USA. Deras arbetssånger var både en klagan över orättvisorna och en kraftkälla i de hemska förhållanden de levde och arbetade under. Detta utvecklades senare till blues och sen till rock och pop. Dagens musik har också influerats en hel del genom möten med andra kulturer runtom i världen, och kan på så sätt påminna oss om att vi alla hör ihop.

Vad som är rätt musik för dig personligen är naturligtvis väldigt individuellt. Undertecknad har satt ihop en blandad spellista nedan som du gärna får lyssna på, följa och dela vidare.

Låt inte musiken tystna. Det är nu vi behöver den som allra mest!

//Musikredaktionen

This part of the page will be loaded later. 

Foto: Depositphoto