Njut av sommarens bästa musik

by Robert Sahlberg jun 28, 2021, 18:01

Äntligen är den här! Sommaren som vi alla längtat efter. Många av oss jobbar visserligen fortfarande, men lite välbehövlig ledighet känns inom räckhåll. Oavsett om det är avkoppling, sommarens idrottshändelser eller långa festnätter med vännerna som lockar mest - för många av oss är det nog lite av allt - så finns det musik som passar perfekt och förstärker sinnesintrycken.

Äntligen är den här! SOMMAREN som vi alla längtat efter. Många av oss jobbar visserligen fortfarande, men en välbehövlig ledighet känns inom räckhåll nu. Oavsett om det är avkoppling, sommarens idrottshändelser eller långa festnätter med vännerna som lockar mest - för många av oss är det nog lite av allt - så finns det musik som passar perfekt och förstärker sinnesintrycken!

Just nu går av förklarliga skäl de olika EM-låtarna väldigt bra. Årets nykomling Olivia Rodrigo radar hit efter hit och vinnarna från Eurovision - Måneskin - går riktigt bra och har fler hits på listorna än bara vinnarlåten. Sedan är det såklart glödhett med musik på svenska, och jag tycker vi ska vara stolta över att ha så många duktiga artister som väljer att sjunga på modersmålet. Hov1, Miriam Bryant, Veronica Maggio, Albin Lee Meldau, Hanna Ferm, HON, Thomas Stenström, Myra Granberg, Einar... Listan kan göras hur lång som helst. Fjolårets största svenska hit "Svag" med Victor Leksell går även den väldigt starkt även i år.

Värt att notera är att förra årets största hit "Blinding Lights" med kanadensiska superstjärnan The Weeknd går riktigt högt på listorna även i år. Producerad av sveriges stolthet och demonproducent Max Martin (såklart). 

Vi har uppdaterat vår sommarspellista med allt du behöver i musikväg på din semester. Så följ den och njut av en riktigt skön sommar!

This part of the page will be loaded later.

/Musikredaktionen

Photo: Sony Music/Noah Agemo (Artist HON)