Vi tröttnar aldrig på rock

by Robert Sahlberg maj 23, 2022, 16:07

Det finns musik som kommer och går, men när det kommer till rock så är det en genre som alltid består. Och återuppstår i nya former! Givetvis bjuder vi på en rockig spellista!

Det finns musik som kommer och går, men när det kommer till rock så är det en genre som alltid består. Och återuppstår i nya former!

Man skulle nog kunna påstå att rocken – av vissa - varit uträknad många gånger. Datorer och synthar har gett musiker otroliga möjligheter att skapa ljud bortom vad gårdagens musiker inte ens kunde fantisera om. Men det finns ett instrument som visserligen kan återskapas digitalt, men som bäst spelas ”på riktigt”. Tänker naturligtvis på elgitarren, gärna matad in i en rejäl rörförstärkare.

Det är något speciellt med det operfekta, opolerade och – i brist på bättre ord – oförutsägbara hos kombinationen av en gitarr och gammal rörteknik. Något som skapar en oöverträffad råhet som skär igenom den fetaste av bakgrunder.

Det är ingen slump att flera av nutidens unga stjärnor skapat nya hits med massiva gitarrer, lyssna bara på Billie Eilish eller Olivia Rodrigos senaste album. Sveriges kanske största musikexport just nu är också ett rockband. Teatrala och svängiga Ghost tog sig nyligen ända upp till andraplatsen på Billboards albumlista med IMPERA.

Vi har tagit fram en ny spellista fylld av skön energi för dig som älskar älskar både ny och lite äldre rock!

//Musikredaktionen

 

This part of the page will be loaded later.